Om racen 1

Om racen

Om racen 2

Tryk på et billede for at forstørre eller zoome ind

En Shih Tzu kryber stille og roligt ind og lægger sig rundt om dit hjerte og varmer så godt

Hunderacen Shih Tzu er en af de ældste hunderacer, der findes. Dens oprindelse bliver stadig bredt diskuteret, mens racens nøjagtige historie ikke er kendt, kan den dateres mere end 2000 år tilbage.

Mange bøger om Shih Tzu beskriver denne hund, som stammende fra Kina. Mens andre mener at Shih Tzu-racen blev opdrættet af tibetanske lamaer i tibetanske templer med det formål at skabe en mini kopi af en løve. Shih Tzu betyder ”løvehund”.

Det fortælles, at Buddha altid var ledsaget af en lille hund på sine rejser, en lille hund der lignede en miniature løve. En dag, hvor Buddha vandrede igennem en skov, blev han overfaldet af røvere. Hans lille hund blev forvandlet til en mægtig løve og skræmte banditterne væk. Buddha løftede sin loyale lille hund op og kyssede ham på panden. De fleste Shih Tzu’s har små hvide pletter over deres øjne, hvilket siges at være et varigt aftryk af Buddhas kys.(kiss)

Det mest sandsynlige er dog, at Shih Tzu’ens forfædre stammer fra Tibet, hvor den hørte til den omfattende gruppe af ”hellige hunde” eller ”Løvehunde”, som de tibetanske munke opdrættede i klostrene og holdt afsondrede fra omverdenen. Kun sjældent blev de givet væk som et tegn på særlig agtelse – heraf navnet ”Lykkebringeren”.

Løvehundens tilknytning til den tibetanske Buddhisme, der bygger på reinkarnation, kan spores tilbage til det 7. – 8. Århundrede. De små hunde blev behandlet som reinkarnation af personer, der havde taget ophold i deres kroppe.

Det er en lille charmerende race, som har meget let ved at tilpasse sig. Den er meget glad for børn, og er i det hele taget en dejlig familiehund.

Shih tzuen findes i et utal af farvekombinationer.

En Shih-tzu kan opnå en meget lang pels, som nødvendigvis kræver pleje, men der er masser Shih Tzu folk der kan give dig gode råd omkring plejen.

Desuden kan en Shih-tzu også klippes i en sød og kort frisure, hvis den ikke skal på udstilling.

En Shih Tzu hører under pelshund racen og kræver derfor jævnlig vask.

En populær måde at definere en Shih Tzu på, er jævnført en tidlig racebeskrivelse fra Peking Kennel Klub:

Shih Tzu’en skal have Løvehoved, Bjørnekrop, Kamelhove, Fjerkosthale, Palmebladsører, Ristænder, Perleskinnende kronbladstunge og bevægelser som en Guldfisk

Se mere om Shih Tzu historien på følgende link

http://www.shihtzudanmark.dk/Shih Tzuens historie.html

En Shih Tzu vil simpelthen bare gerne være sammen med dig. Hengivenhed er det dominerende karaktertræk, og dit skød er dens foretrukne plads. Denne hund er mest lykkelig, når den er sammen med sin familie og får og giver opmærksomhed. Når det er sagt, så er en Shih Tzu ikke en total ”sofa-kartoffel”. Den er opmærksom og livlig og gør måske lidt når det kommer fremmede. Det er dog ikke noget at bekymre sig om, for den bliver hurtigt venner med gæsterne, så snart de er kommet indenfor døren.

Shih Tzu-hundens personlighed er enormt tiltrækkende og svær at modstå. Denne hund blev opdrættet til at være en kærlig, loyal selskabshund, og det er præcis, hvad den er. En Shih Tzu får venner overalt og er venlig mod alt og alle – både mennesker og dyr.

En Shih Tzu er pålidelig og god sammen med børn. Voksne bør dog altid overvære samværet mellem børn og hunde, og dette er især vigtigt med en Shih Tzu for at forhindre den i at blive skadet under legen. Lad børnene sidde på gulvet, når de leger med hvalpen, så kan de ikke tabe den eller falde over den.

Den internationale standard for Shih-tzu kan læses ved at klikke på dette link:

http://www.dkk.dk/xdoc/120/208-Shih_Tzu.pdf

Hvis du har besluttet dig for at købe en Shih-tzu, skal du være opmærksom på, at du ikke alene køber en hund, men at du anskaffer dig et nyt familiemedlem.

Shih-tzuen er nemlig en race som knytter sig og efterligner sine mennesker på en helt speciel og charmerende måde.

Den opfatter ganske enkelt sig selv, som værende på lige fod med resten af beboerne i hjemmet.

 

Og har man først en Shih Tzu i huset, så tænker man på, hvornår man skal have Shih Tzu nummer to. Shih Tzu er god som alene hund, men er endnu bedre som medlem af en flok, og flere hanner kan problemfrit gå sammen, hvad der ikke er muligt i mange andre racer.

Se også

https://www.idenyt.dk/kaeledyr/hund/7-ting-du-ikke-vidste-om-hunden-shih-tzu/